JellyPages.com

Total Pageviews

Tuesday, November 6, 2012

KISAH PENGHIJRAHANKU...he3

Saya mulakan 'penghijrahan' saya dengan mengubah cara berpakaian terlebih dahulu. Ramai org bertanyakan mengapa mesti PAKAIAN DAHULU? Bagaimanakah saya boleh memakai tudung labuh?? adakah saya dari sekolah aliran agama?atau latar belakang keluarga??


Jawab saya, saya dari SMK CONVET SITIAWAN dari darjah 1 hngga form5 bukan sekolah aliran a
gama..hnya sebelah petang sekolah agama biasa mcm org lain.... kawanku buat muka pelik...dan berkata habis macamane boleh memakai tudung labuh? daan mulalah ku bercerita...hehee semuanya bermula selepas habis SPM. Saya inginkan keselesaan pada diri dan tidak mengikut fesyen "terkini" kerana ingin sesuatu yg laian dari lain heheh dan  boleh membawa kita ke arah kebaikan dan kesucian ISLAM yg penting menjaga aurat.. dengan dorongan sepupuku SYARIFAH NAJWA dan ibuku jua dan sya cuba memakai tudung labuh walaupun panas tapi selesa...rasa tidak diganggu lelaki  berbanding sebelum memakai tudg lbuh untk ke pusat tuisyen atau keluar rumah rasa tiidak selesa jika diganggu..


Insyaallah saya cuba istiqamah kerana tutup aurat atau bertudung labuh ikhlas  kerana Allah..itu yg penting! jangan kisah org pandang kita ketinggalan zaman ke janji kita tau itu yg pling indah disisiNya alhamdulillah dan Allah juga janji akan melindungi wanita tersebut.Kita perlu yakin dengan janji Allah...setelah masuk ke KOLEJ MATRIKULASI PERAK hingga sekarang alhamdulillah saya mempunyai sahabat2, NUR SYAHIRAH & NUR QURATUL AINI yg banyak membantu dan berjuang bersama sama ke jalan Allah...serta membawa perwatakan Muslimah yg sebenar insyaallah.kepada sahabatku NOR AMIRAH teruskan perjuangan untuk mnjadi muslimah yg terbaik...(jujur amirah mmg rasa sejuk mata melihat sewaktu kita keluar sme2 berjalan melihat keindahan alam ciptaanNya( laut) ko pkai tudg labuh dan jubah hehe) Insyaallah kita saling mendoakan.... semoga  sahabat2ku diri ini menjadi wanita solehah dan juga menegakkan agama ke jalan Allah...TAKBIR!!ALLAHUAKHBAR!! 

kepada yg belum berhijrah atau berniat utk berhijrah ke arah kebaikan...
jangan bertangguh kerana syaitan tidak lepas2 untuk menghasut kita... 
kuatkan iman kuatkan diri berhijrah kerana Allah!!
Kerana saya juga tak mahu MENJADI WANITA YANG MEMBAWA FITNAH PADA AGAMA.

ikhlas sekadar perkongsian bersama,
 kerana ramai yg bertanyakan  persoalan yg sama..